Dit zijn de 11 rijkste Nederlandse sporters van 2020 (2024)

Op basis van geschatte jaarsalarissen presenteren we u dan ook deze 11 sportieve multimiljonairs.

11 Memphis Depay

€ 26 miljoen

Dit zijn de 11 rijkste Nederlandse sporters van 2020 (1)


Memphis Depay (26) heeft de eer het hek te sluiten. Deaanvaller van Olympique Lyonnais strijkt naar verluidt € 5,5 miljoen per jaar op in Frankrijk. Opgeteld bij zijn eerdere salarissen bij PSV en Manchester United komt hij daarmee uit op € 26 miljoen. Hopelijk herstelt hij snel volledig van zijn kruisbandblessure.

10 Georginio Wijnaldum

€ 30 miljoen

Dit zijn de 11 rijkste Nederlandse sporters van 2020 (2)


Al dertien jaar voetbalt Georginio ‘Gini’ Wijnaldum (29) op het hoogste niveau. Het bracht hem van Feyenoord, via PSV en Newcastle, naar Liverpool. Daar is de middenvelder een gewaardeerde kracht in het team dat dit seizoen opging voor het landskampioenschap, tot het coronavirus uitbrak. Wijnaldum heeft nog een contract tot 2021 ter waarde van € 5,5 miljoen. Wellicht biedt het doorgeschoven EK hem een kans elders nog eens flink te gaan cashen.

09 Klaas-Jan Huntelaar

€ 31 miljoen


Eind maart heeft Ajax het contract van Klaas-Jan Huntelaar (36), zoals dat verplicht is, formeel opgezegd. Op dat moment wikte en woog de geboren Achterhoeker nog over zijn toekomst. Hij heeft drie opties: alsnog verlengen bij Ajax, een andere club zoeken of zijn carrière beëindigen. Bij Ajax strijkt de spits tot 1 juli zeker geen hongerloontje op, maar het is een schijntje vergeleken met de bedragen die hij bij Real Madrid, AC Milan en Schalke 04 op zijn bankrekening kreeg bijgeschreven. Liefhebber als hij is zal Huntelaar zijn keuze voor het verlengen van zijn carrière waarschijnlijk niet laten afhangen van geld. Misschien gloort er een rentree bij SC Heerenveen?

08 Nigel de Jong

€ 33 miljoen

Dit zijn de 11 rijkste Nederlandse sporters van 2020 (4)


De middenvelder die wereldberoemd werd door zijn karatetrap in de WK-finale van 2010 voetbalt momenteel voor Al-Shahania Sports Club in Qatar. Op 35-jarige leeftijd is Nigel de Jong in de herfst van zijn carrière, maar omdat hij in de zandbak van de voetbalwereld nu nog tonnen toevoegt aan zijn toch al niet onaanzienlijke vermogen, hoeft hij niet te vrezen voor een koude winter.

07 Ozhaino Albies

€ 34 miljoen

Dit zijn de 11 rijkste Nederlandse sporters van 2020 (5)


Debutant Ozhaino Albies (23), roepnaam Ozzie, is geboren op Curaçao. Dankzij zijn Nederlandse paspoort honkbalt hij voor Oranje, maar normaliter schittert hij als tweede honkman bij de Atlanta Braves. Daar schoot hij in 2017 dusdanig uit de startblokken dat hij twee jaar later een contract tot 2025 kon tekenen tegen – we vallen in herhaling – een gegarandeerde 35 miljoen dollar. Als daarna de opties in zijn huidige contract worden verlengd, kan Albies zelfs 45 miljoen dollar tegemoet zien. Gezien de huidige dollarkoers en het relatief kleine salaris van enkele tonnen dat hij voorheen binnenhengelde, schatten we de optelsom van zijn verdiensten op een keurige € 34 miljoen.

06 Didi Gregorius

€ 35 miljoen


Dit jaar maakt Amsterdammer Didi Gregorius (30) zijn debuut op deze lijst. De honkballer, die zijn loopbaan begon bij de Amsterdam Pirates, verruilde eind 2019 de legendarische New York Yankees voor de iets mindere goden van de Philadelphia Phillies. Wel ging hij erop vooruit qua salaris. Verdiende hij in zijn laatste seizoen bij de Yankees omgerekend € 10,5 miljoen, nu slaat hij € 12,8 miljoen bij elkaar. Opgeteld bij zijn eerdere verdiensten komen we zo tot een mooie € 35 miljoen.

05 Virgil van Dijk

€ 37 miljoen

Dit zijn de 11 rijkste Nederlandse sporters van 2020 (7)


Pas op de vijfde plek zien we de eerste gladiator op kicksen aantreden. En wat voor een! Virgil van Dijk (28) is aanvoerder van het Nederlands elftal en rots in de branding bij Liverpool. Voor de coronacrisis sijpelden er berichten door dat ‘The Reds’ het contract met Van Dijk, dat tot 2023 loopt, willen opwaarderen en verlengen. Iets wat hem € 60 miljoen zou moeten opleveren. Op het moment van schrijven was daarover nog geen witte rook, dus houden we het bij het ons bekende seizoensalaris van € 11,5 miljoen.

04 Andrelton Simmons

€ 53 miljoen

Dit zijn de 11 rijkste Nederlandse sporters van 2020 (8)


Zes jaar geleden tekende de op Curaçao geboren Andrelton Simmons (30) een zevenjarig contract bij de Atlanta Braves, wat hem een gegarandeerde 58 miljoen dollar opleverde. Als onderdeel van een ruildeal maakte hij de overstap naar de Los Angeles Angels, met behoud van zijn contractvoorwaarden. Na dit seizoen loopt zijn deal af, iets waarover hij nog niet nadenkt, vertelde Simmons in de Amerikaanse media. Hoe het ook zij, financiële zorgen hoeft de korte stop niet te hebben.

03 Max Verstappen

€ 65 miljoen

Dit zijn de 11 rijkste Nederlandse sporters van 2020 (9)


Met een flitsende inhaalmanoeuvre zorgt de in België geboren Nederlander ervoor dat het erepodium niet alleen is gevuld met honkballers. Wereldkampioen is hij nog niet, maar financieel scheurt hij wederom vele collega-sporters voorbij. Max Verstappen (22) tekende begin dit jaar een nieuw contract dat hem tot 2023 bij Red Bull Racing moet houden. De Italiaanse F1-commentator Roberto Chinchero wist te melden dat de renstal nu jaarlijks meer dan € 40 miljoen naar Verstappens bankrekening in Monaco overmaakt. Maar dat is een gerucht, dus houden we het bij wat we weten. Zijn vorige contract was ongeveer € 20 miljoen per jaar waard. Exclusief bonussen, die hij vorig raceseizoen wel heeft verdiend. Daarom schatten we hem op een keurige € 65 miljoen.

02 Kenley Jansen

€ 93 miljoen

Dit zijn de 11 rijkste Nederlandse sporters van 2020 (10)


Ook de nummer 2 van dit elftal is behoorlijk honkvast. In 2016, toen we hem al geschatte verdiensten van € 21 miljoen toedichtten, tekende honkballer Kenley Jansen (32) een nieuw vijfjarig contract bij de LA Dodgers dat hem gegarandeerd 80 miljoen dollar oplevert. Eind vorig jaar had hij de mogelijkheid deze verbintenis op te zeggen, maar om begrijpelijke redenen deed de pitcher dat niet.

01 Xander Bogaerts

€ 156 miljoen

Dit zijn de 11 rijkste Nederlandse sporters van 2020 (11)


Velen zullen zijn gezicht niet meteen op hun netvlies hebben. Toch slaat Xander Bogaerts (27) voor het tweede jaar op rij een homerun als rijkste multimiljonair onder de vaderlandse topsporters. By far. Op 1 april 2019 tekende Bogaerts een nieuw contract bij de Boston Red Sox. Dat levert hem 132 miljoen dollar over zeven jaar op, want in de MLB zijn die bedragen gegarandeerd. Hierdoor is de geprezen korte stop voorlopig ook zeker van de financiële koppositie in deze lijst. Op basis van de dollarkoers mag hij zich zelfs nog iets rijker rekenen dan vorig jaar.

Deze lijst staat traditioneel in het nummer met de Top 100 Jonge Selfmade Miljonairs: die is hier te bestellen of kunt u in de winkel kopen. Oh, en optie drie, neem een abonnement. Wel zo makkelijk. Wanneer u de papieren versie in huis heeft, kunt u ook lezen wie volgens Quote op het vinkentouw zitten om ons Gouden Elftal volgend jaar te verrijken.

Dit zijn de 11 rijkste Nederlandse sporters van 2020 (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated:

Views: 6254

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.